Przeglądy serwisowe (okresowe)
Przeglądy serwisowe polegają na skontrolowaniu aktualnego stanu urządzenia. Planowane są odpowiednio wcześniej i wykonywane nie rzadziej niż raz w roku.
Efektem końcowym przeglądu serwisowego jest raport uwzględniający uwagi dotyczące działania poszczególnych elementów urządzenia. Regularne wykonywanie przeglądów serwisowych gwarantuje obniżenie kosztów eksploatacji, zwiększenie dostępności i żywotności urządzenia oraz zmniejszenie do minimum przypadków występowania awarii.
» Serwisowa Ksiazka Przegladow Rational
Zakres czynności podczas przeglądu serwisowego (okresowego)
- Odkamienianie generatora pary oraz komory pieca
- Czyszczenie oraz odkamienianie układu hydraulicznego oraz dysz natryskowych
- Sprawdzenie poszczególnych elementów wykonawczych
- Wymiana elementów zużytych
- Kontrola działania pieca pod kątem wydajności
- Kontrola czujników, przepływomierzy, elementów wykonawczych,
- Kontrola działania czujników optycznych (krańcowych),
- Kontrola prawidłowości działania zaworów ON/OFF,
- Kontrola temperatury wewnątrz panelu sterującego,
- Kontrola połączeń elektrycznych
- Kontrola prawidłowości nastawienia zabezpieczeń termicznych,
- Kontrola parametrów zasilania urządzenia,
- Analiza błędów wewnętrznych modułu głównego pieca,
- Analiza błędów układu sterowania,
- Analiza oprogramowania, pod kątem dalszego serwisowania i dostępności części zamiennych
- Analiza błędów wewnętrznych urządzenia,
- Analiza komunikacji pomiędzy płytą główną a wykonawczą
- Czynności dodatkowe dotyczące pieców gazowych
- Analiza szczelności instalacji gazowej
- Analiza ciśnienia gazu
- Każdy Palnik oddzielnie (ilość palników zależy od wielkości pieca)
- Analiza spalin
- Regulacja parametrów pracy
- Wymiana zużytych elementów
- Analiza spalin (wydruk raportu)
Umowy serwisowe
Umowy serwisowe uwzględniają stałą gotowość na reakcję serwisu w przypadku wystąpienia awarii. Gwarantują pierwszeństwo w działaniach serwisowych. Umowy serwisowe są najlepszą formą serwisu awaryjnego.
Stała kontrola przez serwisanta ART-GASTRO (Rational Service Partner)
- Bardzo dobra znajomość urządzeń
- Błyskawiczny czas reakcji
- Lokalizowanie i diagnozowanie awarii
- Wykonywanie napraw i konserwacji maszyn
- Bieżące uzupełnianie dokumentacji urządzeń
Zalety idące z korzystania z naszej firmy
Zespół serwisowy
- Inżynierowie mechanicy
- wykwalifikowana kadra techników
- Najnowocześniejsze narzędzia pracy
- Dostęp do części zamiennych
- Elastyczność działania
- Zdalne działania serwisowe
- Mobilność
Przeglądy serwisowe
- Bieżące monitorowanie pracy urządzeń
- Przeglądy okresowe urządzenia
- Usuwanie potencjalnych przyczyn awarii
- Redukcja czasu przestojów
- Szkolenie personelu
Części zamienne
- Magazyn części zamiennych
- Magazyn części eksploatacyjnych
- Partnerska współpraca z dostawcami
- Ekspresowa realizacja zamówień
Serwis, naprawa
- Usuwanie awarii
- Optymalizacja pracy urządzenia
- Backup systemu
- Aktualizacja oprogramowania
- Wykonanie kopii bezpieczeństwa
- Analiza plików awarii i zdarzeń
- Archiwizacja baz danych
Zakres czynności podczas przeglądu serwisowego (okresowego)
- Odkamienianie generatora pary oraz komory pieca
- Czyszczenie oraz odkamienianie układu hydraulicznego oraz dysz natryskowych
- Sprawdzenie poszczególnych elementów wykonawczych
- Wymiana elementów zużytych
- Kontrola działania pieca pod kątem wydajności
- Kontrola czujników, przepływomierzy, elementów wykonawczych,
- Kontrola działania czujników optycznych (krańcowych),
- Kontrola prawidłowości działania zaworów ON/OFF,
- Kontrola temperatury wewnątrz panelu sterującego,
- Kontrola połączeń elektrycznych
- Kontrola prawidłowości nastawienia zabezpieczeń termicznych,
- Kontrola parametrów zasilania urządzenia,
- Analiza błędów wewnętrznych modułu głównego pieca,
- Analiza błędów układu sterowania,
- Analiza oprogramowania, pod kątem dalszego serwisowania i dostępności części zamiennych
- Analiza błędów wewnętrznych urządzenia,
- Analiza komunikacji pomiędzy płytą główną a wykonawczą
- Czynności dodatkowe dotyczące pieców gazowych
- Analiza szczelności instalacji gazowej
- Analiza ciśnienia gazu
- Każdy Palnik oddzielnie (ilość palników zależy od wielkości pieca)
- Analiza spalin
- Regulacja parametrów pracy
- Wymiana zużytych elementów
- Analiza spalin (wydruk raportu)
Korzyści płynące z podpisania umowy serwisowej z ART-GASTRO
Wydłużenie żywotności urządzenia
- Obniżenie kosztów eksploatacji
- Zwiększenie dostępności urządzenia
- Zmniejszenie do minimum ryzyka wystąpienia awarii
- Oszczędność pieniędzy
- Oszczędność czasu
- Ustalone czasy reakcji serwisu
- Dostępność serwisu 24/7
- Pierwszeństwo realizacji zgłoszeń serwisowych
Zapraszamy do kontaktu